Subsidie Aardgasvrij of Aardgasvrij-klaar Doesburg.

Op naar aardgasvrij bestaan!

Speciaal voor inwoners van gemeente Doesburg biedt de gemeente nu een nieuwe subsidie aan: Subsidie Aardgasvrij of Aardgasvrij-klaar Doesburg. De subsidie kun je gebruiken voor maatregelen die jouw huis aardgasvrij-klaar of zelfs al helemaal aardgasvrij maken. Je krijgt 30% van de kosten vergoed, met een maximum van € 4.500,- per huis. Kijk voor meer informatie over de maatregelen in de verordening.

Let op: Deze subsidie is speciaal voor de inwoners van gemeente Doesburg. Voor inwoners uit de wijk De Ooi is er een andere subsidie beschikbaar. Deze vind je hier.

Aanvragen van de subsidie kan in ons bewonersportaal. Via onderstaande knop kom je op de juiste plek terecht.

Subsidie aanvragen

Voor wie is de subsidieregeling?

De subsidie is speciaal voor inwoners van Doesburg. Zowel huiseigenaren als huurders mogen gebruik maken van de subsidie. Ben je huurder? Neem dan contact op met jouw verhuurder. Woon je in wijk De Ooi? Dan is er voor jou een andere subsidie beschikbaar. Onder veelgestelde vragen vind je een lijst met postcodes die tot de wijk De Ooi horen. 

Handig om te weten: als je deze subsidie aanvraagt, kun je daarnaast ook nog de landelijke ISDE subsidie aanvragen. Ook kun je deze subsidie combineren met de Isolatie Subsidie Achterhoek

Dubbel Glas

Voorwaarden voor het aanvragen van de subsidie.

Er kan hierna een inspecteur langskomen om te kijken wat je precies hebt uitgevoerd.

  • 30% van de kosten worden vergoed, met een maximum van € 4.500,- per huis.
  • De subsidie moet aangevraagd worden vóór het uitvoeren van de werkzaamheden
  • Na aanvraag van de subsidie heb je twee jaar de tijd om de werkzaamheden uit te laten voeren.
  • Offertes zijn nodig om de subsidie aanvraag in behandeling te kunnen nemen.
  • Voor dak-, vloer en gevelisolatie gaat het om een minimale Rd-waarde van 3.5m² K/W.
  • Je moet een minimale oppervlakte isoleren. Voor glas is die 8m², voor de gevel is dit 10m² en voor jouw dak, vloer of bodem is dit 20m².

Voorwaarden voor het materiaal.

Het materiaal dat wordt gebruikt voor het isoleren moet aan minimale voorwaarden voldoen:

  • De gebruikte materialen moet minimaal voldoen aan de minimale waarden op de ISDE-meldcodelijst. Op deze lijst vind je meldcodes en meer informatie over de toegestane materialen.
  • Gevelisolatie aan de binnenkant van het huis: minimaal 10 vierkante meter, minimale isolatiewaarde / Rd-waarde is 3,5 m² K/W.
  • Vloer/bodemisolatie: minimaal 20 vierkante meter, minimale isolatiewaarde/Rd-waarde is 3,5 m² K/W.
  • Dakisolatie: minimaal 20 vierkante meter, minimale isolatiewaarde / Rd-waarde is 3,5 m² K/W.
  • Glas: minimaal 8 vierkante meter. De minimale isolatiewaarde verschilt per type glas. In de verordening vind je hier meer informatie over.
  • Als er voor lokaal gespoten PIR of PUR gekozen wordt bij het isoleren van de spouwmuur, dakisolatie, vloerisolatie of bodemisolatie moet dit aangebracht worden met een HFK-vrij blaasmiddel.

Let op! Op de factuur van het bedrijf moet de meldcode, RD-waarde of U-waarde, aantal vierkante meters en jouw naam staan. Geef van tevoren bij het bedrijf aan dat je dit nodig hebt. 

Subsidie aanvragen?

Je kunt subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen, installatie van een (hybride) warmtepomp voor woningverwarming en tapwater, elektrisch koken (inductieplaat en 3-fase aansluiting) en het verwijderen van een gasaansluiting. Onder isolatiemaatregelen vallen glas (HR++ of triple), kozijnen, vloer- en dakisolatie.

Wanneer je een warmtepomp wilt laten installeren, kun je ook subsidie krijgen voor het voorbereiden van jouw huis hiervoor. Denk dan aan het aanpassen van leidingwerk en het vervangen van radiatoren en/of vloerverwarming.

Subsidie Aardgasvrij of Aardgasvrij-klaar Doesburg.

Subsidie aanvragen

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.