Goedendag!
Welkom bij het Energieloket Achterhoek.
Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.
Met de Isolatie Subsidie Achterhoek: Geld voor Gemak kun jij tot wel € 2.000,- subsidie krijgen voor het isoleren van jouw huis! Je kunt deze subsidie inzetten voor het isoleren van het dak (aan de binnenkant), de vloer/bodem, binnenkant van de gevel of het glas.
Belangrijke voorwaarden voor deze subsidie zijn onder andere de WOZ-waarde van jouw huis (maximaal € 429.300,- op peildatum 2022), het huidige energielabel (D, E, F of G) en je moet bewoner en eigenaar zijn van het huis. Heeft jouw huis geen energielabel of weet jij het energielabel niet? Lees dan verder op deze pagina. Voor deze subsidie organiseren wij verschillende informatiebijeenkomsten. Lees verder voor de data en locaties!
Ben jij zelf handig en klus je graag zelf in huis? Dan kun je voor het isoleren van jouw huis de Isolatie Subsidie Achterhoek 'Klussen zonder Kosten' aanvragen. Let op! Als je de subsidie 'Geld voor Gemak' aanvraagt, kun je de subsidie 'Klussen zonder Kosten' niet meer aanvragen.
Deze subsidie is voor bewoners die graag een bedrijf inhuren om te isoleren. Inwoners uit de gemeente Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre en Oude IJsselstreek kunnen meedoen. Belangrijk is dat je bewoner en eigenaar bent van het huis en dat jouw huis op dit moment slecht geïsoleerd is.
Of jouw huis slecht geïsoleerd is meten we aan de hand van jouw energielabel. Deze moet D, E, F of G zijn. Weet jij het energielabel niet? Dan zijn er twee opties:
Handig om te weten: als je deze subsidie aanvraagt, kun je daarnaast ook nog de landelijke ISDE subsidie aanvragen.
Het materiaal dat wordt gebruikt moet aan minimale voorwaarden voldoen:
De subsidie ontvang je via de gemeente. Het aanvragen van de subsidie doe je bij Energieloket Achterhoek, via het bewonersportaal. Je kunt deze subsidie ook aanvragen als de werkzaamheden al zijn uitgevoerd. Doorloop dan ook alle stappen die hieronder staan. Kijk bij de veelgestelde vragen welke regels hiervoor in jouw gemeente gelden. Bij vragen kun je ook contact opnemen met het Energieloket via 0314 - 820 360 of info@energieloketachterhoek.nl.
Stap 1
Maak een account aan in het bewonersportaal van Energieloket Achterhoek. Ga daarvoor naar www.energieloketachterhoek.nl/portaal. Zodra je ingelogd bent ga je via het menu naar 'Programma's' en kies je voor 'Isolatie Subsidie Achterhoek: Geld voor Gemak". Vul nu je gegevens in.
Stap 2
Om de subsidie aan te vragen heb je een offerte van een bedrijf nodig. Op de offerte moet het aantal vierkante meters staan en de meldcode of Rd-waarde van het materiaal. Heb je al een offerte? Dan kun je deze uploaden en verder met de aanvraag. Heb je nog geen offerte, dan kun je ervoor kiezen deze zelf ergens op te vragen óf via ons. Wij werken hiervoor samen met lokale bedrijven.
Na het uploaden van een offerte wordt op basis van de voorwaarden bepaald of je in aanmerking komt voor subsidie. Zo ja, dan hoor je ook welk bedrag jij mag verwachten. Zo nee, dan hoor je waarom niet.
Stap 3
Zodra je bericht hebt ontvangen dat er subsidie voor jou is gereserveerd, heb je 4 maanden de tijd om te isoleren. De reservering van het bedrag blijft die tijd voor jou staan. Denk eraan dat je foto's maakt van de situatie voor het isoleren, van de gebruikte materialen (etiketten) en van de situatie na het isoleren.
Stap 4
Na het isoleren upload je de rekening en foto's in het bewonersportaal. Als we nog iets missen nemen we contact met je op. Als de aanvraag goedgekeurd wordt laten wij jou weten hoeveel subsidie je precies krijgt. Als de subsidie aanvraag wordt afgekeurd hoor je van ons waarom.
Stap 5
Inmiddels hebben wij jou ook al gevraagd om jouw rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder in te vullen. Dit heeft de gemeente nodig om de subsidie aan jou te kunnen betalen. De gemeente betaalt de subsidie binnen 6 tot 8 weken aan jou uit.
Geld voor Gemak!
Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.